söndag 28 juni 2009

Saft




Igårkväll var det också full rulle med att göra jordgubbs- och flädersaft!
Gott värre! är det någon som är intresserad av att göra så kommer receptet här.
Ca. 1 ½ liter färdig saft, 4 dygn
1 liter jordgubbar
10 fläderblomsklasar
1 citron i skivor
15 g citronsyra
1 liter vatten
1 kg strösocker
1 krm natriumbensoat
Skölj blomklasar och bär. Skiva bären och mosa de litegrann. Varva jordgubbar, fläderblommor och citronskivor i en stor skål. Koka upp vatten och socker. Lös natriumbensoaten i lite av den varma lagen och häll tillbaka den. Tillsätt citronsyra. Häll sedan den heta lagen över blandningen i skålen. Täck över och låt stå kallt i 3 dygn. Häll upp saften i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll upp på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp. Förslut och förvara kallt. Saften går bra att frysa.

2 kommentarer:

  1. Mmm Flädersaft är en riktig höjdare!

    SvaraRadera
  2. hmm, flädersaft är riktigt gott och jordgubbar...*mums* Sommarsmaker så det förslår!

    SvaraRadera